Ok ok. Lidt provokerende titel det indrømmer jeg. Men for nylig fik jeg en grim overraskelse i forbindelse med gennemgangen af mit budget. Det er noget jeg ofte bare skynder mig hen over, da jeg ikke rigtig synes der sker de store udsving i det. Denne gang blev det dog en lidt mere grundig gennemgang og jeg følte mig godt nok en anelse dum over det jeg fandt..

Over 10.000 kr. væk på ligegyldigheder

Det viser sig nemlig at jeg rent faktisk over de sidste 5 år, har betalt ca. 10.000 kr. mere på visse faste poster i mit budget. Ganske enkelt fordi jeg ikke lige havde taget mig tiden til at gennemgå det i sømmene og lede efter alternativer.

De store syndere

Nogen af de allerstørste synder er alle de gængse. Mobilabonnementerne, tv pakkerne og bredbåndet. Her fandt jeg ca. 80% af besparelserne ved at skifte til et alternativ. Det tog mig endda ikke ret lang tid at gøre. Jeg brugte blot en af de mange sammenligningstjenester online – som fx denne, da tv pakken skulle under luppen. Det var helt åndsvagt så mange penge jeg havde smidt væk på en tv pakke som langsomt er blevet skiftet ud med diverse streaming tjenester (specielt hos de unge mennesker herhjemme). 

Tippet til dig der vil spare penge

Tanken om at halvdelen af en ferie er røget lige direkte ned i lommerne på store virksomhederne, huer mig godt nok ikke. Derfor har jeg også tilegnet mig en noget mere aktiv tilgang til at undersøge de faste omkostninger i budgettet – der kan virkelig være nogen nemme penge at hente, som kunne bruges på noget sjovere end en tv pakke som ingen bruger alligevel.

/Afslut klaphat tendenser

Er du også en kæmpe klaphat?