Flere og flere danskere anskaffer sig en træterrasse. Dels er den pæn og rustik, men det er også hyggeligt at nyde god mad i godt selskab på en træterrasse på en god sommeraften. En træterrasse kan give dig nye opholdssteder i dit hjem, hvor du ikke har kunnet opholde dig før. Det gælder særligt, hvis du har et hus, der ligger på en bakke eller lignende. Anskaffer du dig en træterrasse, skal du også være meget opmærksom på, at det kræver noget vedligehold. Det barske vejr i Danmark kan slide meget terrassebrædderne, og derfor er det vigtigt at vedligeholde dem minimum en gang årligt. Hvordan du skal gøre lærer du her.

Rengør altid dine terrassebrædder før pleje

Inden du går i gang med at pleje dine terrassebrædder, er det ekstremt vigtigt, at de er rengjort. Sidder der snavs og andet skidt, så vil træolien ikke have den hensigtsmæssige effekt, og så kan vedligeholdelsen reelt set være ligegyldig. Vask dine terrassebrædder på den lange led med vand og skrub der, hvor det er nødvendigt. Er din træterrasse ny, bør du i samme ombæring tjekke op på, om sidder løse søm rundt omkring. Dem kan du lige så godt slå ind med det samme. Oplever du alger eller mug på træet, så anskaf dig noget trærens, som du kan bruge i de givne områder, hvor der er problemer. Husk dog altid at finde en trærens, der passer til trætypen. Ellers risikerer du at ødelægge træet. Læs mere på Terrassebrædder.dk.

Vedligehold med olie

Olie er en klart den mest almindelige og mest brugte form for beskyttelse af terrassebrædder. Ønsker du det bedste resultat, så kan du overveje at slibe terrassebrædderne, inden du foretager olieringen. Dette kan hurtigt blive en længerevarende proces, der også kræver lidt viden. Ønsker du det gjort, kan du eventuelt få en håndværker til at klare det for dig.

Hvor ofte skal jeg vedligeholde mine terrassebrædder?

Som tidligere nævnt så slider det varierede danske vejr meget på terrassebrædder, og derfor bør du oliere dine brædder minimum en gang om året. Hvis dine brædder er helt nye, så kan du godt gøre det to gange om året. Så får træet nok olie og vil bedre kunne modstå regn og slud. Ellers skal du som minimum oliere træet en gang om året. Det anbefales dog også, at du får din terrasse rengjort et par gange om året. Her kan du tage med en skrubber og en vandslange. Oplever du problemer med råd, mug eller svamp så få anskaffet dig en trærens, som du kan bruge i de områder, hvor træet ikke er sundt.

Pleje af træterrasse – sådan gør du bedst